Categories
Blog Stiri

Nu vrem sa facem nunta, dar vrem sa purtam verighete. Este bine?

Exista o problema de perceptie care va face sa va puneti aceasta intrebare. In general, romanii urmeaza traditiile pentru ca „asa trebuie”, nu pentru ca ar intelege sau ar fi necesare. Si purtatul de verighete este o traditie care nu este inteleasa cum trebuie, punandu-se mai mult pret pe obiectul in sine, decat pe emotiile din spatele lui.

La inceputul purtarii verighetelor…

Semnificatia initiala a verighetelor era simpla: dragostea. Erau simple, din fier, purtate pe mana stanga, pe unde credeau ei ca trece vena inimii. Frumos, ideal. Fara preoti, fara nasi, fara martori, fara nimic. Doi oameni faceau schimb de inele pentru a isi aminti unul de altul tot timpul. Pentru ca se iubeau si voiau sa isi arate asta unul altuia, nu pentru ca asa trebuia sau pentru ca cereau ceilalti.

In zilele noastre…

Pana acum ceva ani, cei necasatoriti pana la o varsta erau considerati paria. Femeile erau vazute ca fete batrane, nefericite si neimplinite (probabil asa se si simteau – spalarea pe creier a fost fascinanta), iar barbatii ratati, neingrijiti, incapabili… Daca indrazneai sa traiesti in concubinaj, era si mai rau.

Din fericire, epoca intunericului mental si a acuzului social e pe cale sa se termine si vedem din ce in ce mai multe cupluri pregatite sa petreaca o viata impreuna, fara a avea parte de vreo nunta.

Dupa parerea noastra, acestea sunt cele mai trainice cupluri si cele mai sincere: stau impreuna pentru ca se iubesc, nu pentru ca sunt legati de o hartie.

Dar ar putea oamenii acestia sa isi exprime dragostea prin purtarea verighetelor? Desigur.

Verighete pentru cei necasatoriti

Verigheta este simbolul dragostei dintre doi oameni, nu al casatoriei. Este folosita la casatorie pentru ca se presupune ca cei doi oameni se iubesc in acel moment, desi motivele multora sunt departe de dragoste.

Ce poate fi mai frumos decat doi oameni care isi declara iubirea sincera, fara a fi fortati de normele sociale? Cat de ideal arata doi oameni care, in intimitatea casei lor, unde nu ii vede nimeni, isi jura iubire vesnica si fac schimb de verighete pentru a isi aduce aminte tot timpul de asta? Cata caldura, cata inocenta, cata simplitate? Cat Adevar?

Asadar, nu, nu este obligatoriu sa fiti casatoriti ca sa purtati verighete. Probabil ceilalti se vor uita lung la voi, insa vor aprecia trainicia si seriozitatea cu care va tratati cuplul si ceea ce doriti sa faceti. In sinea noastra, fiecare ne dorim un om pe care sa il avem alaturi neconditionat. Iar verigheta asta inseamna: ca omul celalalt e alaturi de noi. Sunteti unii dintre norocosii vietii, care aveti parte de ceva solid, care nu are nevoie de acte si ritualuri ca sa existe sau ca sa reziste. E suficienta dragostea dintre voi si, daca sunteti crestini, legamantul sufletesc pe care il aveti. Dumnezeu nu se gaseste in biserica, ci poate fi vazut, cel mai bine, in felul cum doi oameni se iubesc sincer. Poate fi chiar in sufrageria voastra, admirandu-va dedicarea unul fata de celalalt.

Si noi va admiram si, de aceea, ne dorim sa va achizitionati verighetele de la noi. Ne dorim sa cunoastem cat mai multi oameni frumosi si sinceri cu ei insine, asa cum sunteti voi.